دستگاه CNC کاروینگ و اتوچنجر چند سالی است که در صنعت ساختمان تغییرات اساسی بوجود آمده است. طراحی کارهای حجیم و پیچیده سنگی توسط معماران، سطح انتظار مصرف کننده را
ادامه دهیدمقدمه ای بر دستگاه ها
دستگاه های تکمیلی به مجموعه دستگاه هایی اطلاق می شود که جهت تولید انواع فراوری های مورد نیاز پروژه ها در کنار خط اصلی یا مستقلا ایفای نقش می کنند . میزان ارزش افزوده ای که خطوط تولید تکمیلی ایجاد می کنند ، از خط تولید اصلی (تایل یا اسلب ) بیشتر است . ضمن اینکه اکثر سنگبری های موفق در دنیا مجهز به بخش ماشین آلات تکمیلی هستند.(زیرا عموما پروژه اجرا می کنند و انجام پروژه آیتم های متعددی علاوه بر تایل و اسلب دارد ، از جمله کف های طرح دار و ابزاری های گوناگون) . در دنیای امروز کسب و کار ، فرد یا شرکتی می تواند باقی بماند که بروز باشد و الا حذف می شود ( با سبک و سیاق تولید دیروز ، نمی تواند برای امروز و آینده تولید کرد) .اگر شرکتی بخواهد که در حوزه فرآوری سنگ های ساختمانی به فعالیت خود ادامه دهد و حرکتی رو به جلو ، همراه با پیشرفت داشته باشد . چند راه پیش رو دارد :
۱- اگر در زمینه تولید تایل فعالیت دارد ، لازم است به سمت تولید اسلب روی بیاورد.
۲ – اگر در انبار داری و یا فروش فعالیت دارد باید انبار خود را با اسلب تکمیل کند . (نمونه موفق آن ، انبار سنگ های شارجه در امارات می باشد)
۳- سنگبریی موفق است که پروژه اجرا کند و مجموعه سنگ های مورد نیاز آن را تامین کند .( علاوه بر تایل و اسلب در زمینه تولید کارهای ابزاری ، کف و دیوارهای طرح دار)
این روند از ده سال پیش در ایران شروع شده و تاکنون به عنوان یک خواسته در معماری تعریف شده است. به زبان ساده تر ، زمان ۴۰ بری به پایان رسیده و ابـعاد و اشکال سنگ مورد نیاز پروژه ها بسیار متنوع شده است . ( تایل از ابــعاد ۶۰ *۶۰ به بالا و کار های ابزاری و طرح دار ) . یک تولیدی یا عرضه کننده باید بتواند تمام این نیاز ها را برآورده کند تا بتواند حضوری موثر داشته باشد .
دو تفکر در تجهیز کارخانه وجود دارد:
۱- عده ای بر این باورند : دستگاهی بخرند که خروجی متنوعی داشته باشد .(مثلا برای تمام کارهای برش اسلب و ابزاری و… اقدام به خرید دستگاه CNC پنج محور می کنند ) . این تصمیم در کنار محاسنی که دارد ایراداتی نیز به آن وارد است ،که از جمله ایرادات :
۱-۱ – قیمت اینگونه دستگاه ها بسیار گران می باشد .
۱-۲ – اگر دستگاه خراب شود همه کارها عقب می افتد . ( تعمیر و نگهداری نیز بسیار هزینه دارد )
۱-۳ – در بهترین شرایط نمی توان بیشتر از ۱۵ الی ۲۰ درصد از توانایی های دستگاه در یک زمان واحد استفاده نمود .
۱-۴ – اپراتوری که بتواند با اینگونه دستگاه ها بصورت اصولی کار کند ، خیلی کم است .
۲- عده ای دیگر نیز بر این باورند : دستگاهی بخرند که بخشی از کار را تولید کند و با توجه به نیاز بازار تعداد آنها را بیشتر یا متنوع تر کند ، مهمترین محاسنی که این نظر دارد عبارتند از:
۲-۱ – قیمت اینگونه دستگاه ها پایین است .
۲-۲ – از تمام توانایی های دستگاه می توان استفاده کرد .
۲-۳ – تعمیر و نگهداری اینگونه دستگاه ها ساده و ارزان است .
۲-۴ – کار کردن با آنها آسان است .
توضیح : عده ای با تصوری غلط ، فکر می کنند که تنها با خرید یک یا چند دستگاه ابزار زنی ، ابزار زن شده اند و می توانند کلیه سفارشات پروژه را انجام دهند . در صورتی که تولید کارهای ابزاری مثل تولید تایل و اسلب ، نیاز به خط تولید دارد و علاوه بر آن نیروی کار ماهر و مدیریت صحیح و مسلط به این کار باید در کنار هم قرار بگیرند تا خروجی درستی بدست آید .
نکات مهم در خرید دستگاه تکمیلی:
در پاسخ به سوال چه دستگاهی خرید کنیم ؟ می توان نکاتی را مطرح کرد که اهمیت بیشتری دارند .
۱ – در این مقطع زمانی با توجه به روند بازار به چه دستگاه یا دستگاه هایی نیاز داریم .
۲ – توانایی و قابلیت های دستگاه چه نیازهایی را می تواند از ما رفع می کند .
۳ – عمر مفید دستگاه چند سال است.
۴ – قطعات مکانیکی و برقی از چه کیفیتی برخوردارند.
۵ – هماهنگی بین قطعات برقی و مکانیکی چگونه است .
۶ – شاسی دستگاه چیست ؟
و مواردی مهمی از جمله:
۱- گارانتی و خدمات پس از فروش
۲- تخصص شرکت عرضه کننده دستگاه و سابقه آن .
۳- داشتن تعهد به خریدار
۴- قیمت دستگاه
در خرید دستگاه دخیل هستند.